• Bo van Scheyen

Toch maar een reactie op de tv serie Grenslanders

Omroep Zeeland kopt lage kijkcijfers voor Grenslanders. Maar als ik naar die cijfers kijk dan kun je ook zeggen dat zowat heel Zeeland heeft zitten kijken. Nu de rest van Nederland nog!

Compliment voor Erik de Bruyn hij heeft voor mijn gevoel het grimmige en schimmige van de grensstreek tussen België en Nederland - Zeeuws-Vlaanderen - weten te vangen. Wat Fedja van Huet met zijn tongval heeft gedaan vind ik kunstig en subliem want hij zet het Zeeuws-Vlaams echt goed neer. Die lessen waren niet voor niets! Groot compliment! Als West-Vlaamse Nederlandse Zeeuw hoor ik wel erg veel West-Vlaams dat Zeeuws-Vlaams zou moeten voorstellen maar waarom zou ik me daar aan ergeren? het geeft een aparte sfeer. Het acteerwerk van Koen de Bouw en Jasmine Sendar is gewoon goed en geloofwaardig. Het verhaal begint spannend en legt toch een actueel probleem bloot. Ben erg benieuwd naar de rest van het verhaal. Ik hoop op een onverwachtse wending. Een nadeel is het tijdstip van uitzenden. De sfeer van de serie geeft het eigenlijk al aan. Grenslanders moet je later op de avond kijken wanneer de zon al voorbij de horizon is gezakt, en sommige zaken het daglicht niet kunnen velen.

8 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven