• Bo van Scheyen

Bankier van het verzet


Heb vanavond eindelijk tijd genomen/gevonden om naar Bankier van het Verzet te kijken. Wilde deze al veel eerder zien maar het kwam er niet. Blij dat-ie geprogrammeerd stond op NPO1. een Nederlandse film met uitstekend acteerwerk van Barry Astma en Jacob Derwig. eerlijk is eerlijk deze twee mannen dat is chemie samen. En lokaal kloppen er historisch gezien veel zaken niet, ik heb toch heel geboeid het verhaal over me heen laten komen en dan ben ik blij en trots dat we in de oorlog mensen hebben gehad zoals Wally en Gijs van Hall. Een verhaal dat verteld moest worden. Ik ben er toch een beetje stil van. Ook de herdenking op de Dam ontroerde me dit keer enorm. Ik mag in vrijheid leven en daar ben ik blij om! Vrede voor alle mensen, is het een utopie? Ik blijf in ieder geval hopen.

3 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Pioenen